پایگاه خبری و اطلاع رسانی صنعت مد

پایگاه خبری و اطلاع رسانی صنعت مد

صنعت مد و گردشگری ایران در آستانه تغییر بزرگ

 

فرهاد امیرخانی، مدیر مسئول پایگاه خبری صنعت مد: کشورمان در آستانه تغییر بزرگ قرار گرفته است. تخاصم ایران با ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش به مرز تصمیم رسیده است و با این وصف؛ یا تخاصم شدت خواهد گرفت یا به طرزی باور نکردنی، همه چیز همچون الکتریسیته فرو خواهد نشست و تفاهم و همکاری فراگیر بین‌المللی بوجود خواهد آمد. نگارنده بر این باور است که رئیس جمهور آمریکا در صدد است تا همچون چین و روسیه و کشورهای عربی، سهمی قابل توجه از بازار ایران داشته باشد. اگر چنین باشد، به زودی شاهد یک رخداد عظیم در همه حوزه‌ها از جمله صنعت مد و گردشگری خواهیم بود. حال باید دید و نگریست که آیا رقبا راضی به واگذاری بخشی از بازار خود  خواهند بود؟ در این نوشته تلاش شده است تا ظرفیت صنعت مد و گردشگری ایران که غنی و پر از فرصت است، به عنوان یک رویداد مهم بارتابنده شود و یادآوری شود که چنانچه رقبا اعم از داخلی و خارجی بگذارند، با فعال شدن این صنعت، خیل عظیم سرمایه‌گذاری و اشتغال به کشور سرازیر خواهد شد.

 

به گزارش پایگاه خبری صنعت مد، ایران صرف‌نظر از ذخایر غنی معدنی نفت و گاز و فولاد و کریدورهای ریلی و جاده‌ای ایمن و بنادر و…، دارای پتانسیلی بسیار عظیم در صنعت مد و گردشگری است که تاکنون در کشورمان به درستی از آن‌ها استفاده نشده و به فعل نرسیده‌اند.

 

 

جاذبه‌های گردشگری ایران کم نیستند و به تصدیق سازمان یونسکو، از نظر وجود آثار تاریخی و فرهنگی، این کشور رتبه هشت را در بین کشورهای جهان دارد.

 

 

  دریا، کناره و پس کناره‌های زیبای خزر، عمان و خلیج فارس و دریاچه‌ نمکی ارومیه و قم و کویرهای منحصربه‌فرد لوت، مصر، مرنجاب، شهداد، ریگ جن، ورزنه، کاراکال، حلوان و معماری‌های کهن و باستانی زیگورات چغازنبیل، آسیاب های آبی شوش، تخت سلیمان، ارگ بم، پاسارگاد، تخت جمشید، معبد آذر گشسب و همچنین مناظر زیبا و دل‌انگیز طبیعی همچون جنگل‌های هیرکانی، اورامانات، زاگرس و دشت ستارگان و سایر نقاط دیدنی در کنار میهمان‌نوازی مردم فرهنگ دوست، همگی گواه بر این دارند که صنعت گردشگری کشورمان همچون کوه آتشفشان، قابلیت فوران دارد و می‌تواند با استفاده از ظرفیت بالقوه خود، توجه عظیمی از گردشگران جهان را به سوی خود جلب کرده و ثروت، فراوانی و اشتغال را به کشور سرازیر کند.

 

 

سال ۱۴۰۴، از هر منظر سالی حیاتی برای کشورمان است. 

 

در حوزه صنعت گردشگری، مطابق برنامه اعلام شده قرار است که کشورمان در چشم‌انداز سال ۱۴۰۴ به عنوان قطب گردشگری حلال در جهان، جذب کننده ۲۰ میلیون گردشگر خارجی باشد تا از محل ورود گردشگران ۳۰ میلیارد دلار درآمد نصیب کشور شود. 

 

بر اساس چشم‌انداز ترسیم شده در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پیش‌بینی شده که در سال جدید بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون نفر گردشگر شیعه کشورهای اسلامی به ایران سفر کنند و بقیه گردشگران نیز که به احتمال، متعلق به توریست‌های کشورهای چین، روسیه، آسیای جنوب شرقی و کشورهای اروپایی خواهند بود، ایران را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب نمایند.

 

 البته این پیش‌بینی‌ها در حال خوش‌بینانه و فارغ  از مسایل سیاسی که هم‌اکنون کشورمان با آن مواجه است، مطرح شده‌اند؛ اما نباید از خاطر برد که کشورمان ایران به عنوان یک موزه بزرگ با دارا بودن حداقل  بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار اماکن تاریخی و ۳۲ هزار آثار به ثبت رسیده ملی و ۱۷ مورد به ثبت رسیده جهانی در سازمان یونسکو، از ویژگی ممتازی برای جذب گردشگر خارجی برخوردار است.

 

 

هر چند برای تحقق چنین چشم‌اندازی، هم‌اکنون کشورمان نیاز به تکمیل زیرساخت‌های حمل‌ونقل و اسکان و تفرجگاه‌های مناسب دارد؛ اما با وجود همه محدودیت‌ها، فارغ از یک هزار و ۱۰۰ هتل موجود در این کشور، هم اکنون ساخت چندین هتل‌ مناسب در دستور کار قرار گرفته و پیش‌بینی شده است که تا ۱۱ سال آینده، ۴۰۰ هتل چهار و ۵ ستاره دیگر نیز به مجموعه هتل‌های کشور افزوده شود. 

 

درباره اهمیت صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت سبز و زودبازده بسیار می‌توان شعار داد و نوشت؛ اما باید به خاطر داشت که طی سال‌های گذشته، این صنعت با فقر عظیمی از منظر جذب گردشگر مواجه بوده است، به‌طوری که از منظر ورود گردشگر خارجی در رده ۴۰ تا ۴۵ و از منظر درآمدی رتبه ۳۵ تا ۳۶ جهان را دارا بوده که این اعداد در مقایسه با ظرفیت‌های موجود بسیار کم و حتی ناچیز به شمار می‌آیند. 

 

 

امید است که در سال ۱۴۰۴ و به دور از جنجال‌های ترسیمی ناشی از تحریم و تقابل‌های سیاسی، شاهد رونق صنعت گردشگری و فوران این آتشفشان کم‌دود باشیم و بار دیگر نام پرآوازه ایران و مردم پر مهرش، دلیلی برای حضور گردشگران به کشورمان باشد.

 

 

(منبع: این یادداشت در صدمین شماره ماهنامه بین المللی «دنیای سرمایه‌گذاری» با عنوان «آتشفشان گردشگری آماده فوران در سال ۱۴۰۴» به قلم اینجانب فرهاد امیرخانی، سردبیر دنیای سرمایه‌گذاری در فروردین ماه به چاپ رسیده است.)

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *